رمز ریال به زودی راه اندازی می شود
هفته گذشته در شورای پول و اعتبار دستورالعمل انتشار رمزپول ملی با عنوان رمزریال تصویب شد و به زودی در کشور عملیاتی و راهاندازی خواهد شد.
به گزارش حامی مالی، علی صالح آبادی در هفتمین همایش سالانه مالی اسلامی که صبح روز دوشنبه در بانک مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: در همایش امسال موضوع رمزارزها، رمزدارایی و رمزپول را محور کار قرار دادیم، چراکه موضوع جدیدی است که لازم است در مورد آن بحث و تصمیمگیری شود.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اصلاح دستورالعمل شورای فقهی بانک مرکزی گفت: کارگروه تخصصی شورای فقهی در قم راهاندازی شده و همچنین افرادی به عنوان ناظرین شرعی در بانکها بهکارگیری خواهند شد.
رییس کل بانک مرکزی با تقدیر از اعضای شورا و زنده نگه داشتن یاد و خاطره مرحوم حجتالاسلام سید عباس موسویان به عنوان رییس سابق این شورا، یادآور شد: شورای فقهی بانک مرکزی سه سال پیش به موجب قانون برنامه ششم راهاندازی و اقدامات خوبی هم انجام شده است اما این اقدامات را به عنوان شروع میدانیم و در نظامسازی شورای فقهی کارهای زیادی باید انجام دهیم.
وی تصریح کرد: اخیرا در دستورالعمل شورای فقهی بانک مرکزی اصلاحاتی صورت گرفت و موضوع جامعتر دیده شد، در کنار این شورای اصلی که مصوبات آن لازم الاجراست و به تایید هیات عامل بانک مرکزی نیز رسیده است، کارگروه تخصصی شورای فقهی در قم راهاندازی شد که موضوعاتی که شورای فقهی ارجاع میدهد را با دقت نظر و زمان کافی بررسی کرده و نتایج را برای تصمیمگیری به شورا ارائه میدهد که به دلیل انجام کار کارشناسی در این کارگروه، تصمیمگیریها در شورای فقهی با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
رییس کل بانک مرکزی اضافه کرد: همچنین دبیرخانه شورای فقهی تشکیل شد و موضوعاتی را برای بررسی در ماههای آینده تدوین کردهاند که طبق اولویتبندی در کارگروه تخصصی بررسی و به شورای فقهی ارائه میشود.
صالحآبادی یادآور شد: ما در شورای فقهی اقداماتی را انجام داده و مصوباتی را داشتهایم اما مسئله مهم این است که آیا نظام بانکداری ما در صحنه عمل براساس بانکداری اسلامی کار میکند یا خیر؟ در این زمینه مقرر شد که مصوبات شورای فقهی در قالب چک لیستهایی درآید و حوزه نظارت بانک مرکزی از حیث عملیاتی مصوبات شورای فقهی را نظارت کند.
وی بیان داشت: همچنین در این فاز مقرر شد در بانکها فرد متخصصی که با بانکداری اسلامی آشنایی دارد، توسط هیئت مدیره بانک به بانک مرکزی معرفی شود و در صورت تایید صلاحیت توسط شورای فقهی، فرد به عنوان ناظر شرعی و عضو کمیته نظارت و تطبیق مقررات خواهد شد تا مسئول کنترل و رصد مصوبات شورای فقهی در بانک باشد که کمک میکند بانکها در مسیر موازین بانکداری اسلامی حرکت کنند.
صالح آبادی با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای کمک به آموزش بانکها در حوزه بانکداری اسلامی، گفت: مرکز آموزش عالی بانکداری در این زمینه مامور شده است تا مصوبات شورای فقهی و مبانی بانکداری اسلامی از طریق این مرکز مورد آموزش قرار گیرد که البته این آموزشها منحصر به مرکز آموزش عالی بانکداری نخواهد بود. همچنین گواهینامههای حرفهای هم طراحی میشود که افراد پس از آموزش، مدرک حرفهای در زمینه بانکداری اسلامی دریافت کنند که با کمک این مدارک بتوانند به عنوان ناظر شرعی و عضو کمیته تطبیق فعالیت کنند.
رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: بحث بانکداری اسلامی یکی از دغدغههای دولت و متدینین و علما و مراجع است و همه باید به این سمت حرکت کنیم که میزان تطابق بانکداری ما با بانکداری اسلامی کامل باشد که امیدواریم با کمک همه دستاندرکاران بتوانیم این مسیر را دنبال کنیم.
پروژه ارز دیجیتال ملی ایران با نام «رمزریال» بهصورت آزمایشی اجرا میشود
مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، گفته است بهزودی فاز اول پروژه ارز دیجیتال ملی ایران، با نام «رمزریال»، بهصورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
به گزارش حامی مالی، مهران محرمیان در حاشیه هفتمین همایش مالی اسلامی درباره استفاده از رمزارزها در واردات کشور افزود:
استفاده از رمزارز تجارت و به خصوص در واردات مصوبه مهرماه سال گذشته هیئت وزیران است که آییننامههای اجرایی آن در حال تدوین است که بهزودی اجرایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با همکاری خوب بانک مرکزی و وزارت صمت جزئیات این موضوع در حال شکلگیری است. هدف این است که فعالان تجاری کشور که میخواهند برای واردات از رمزارزهای استخراج شده در داخل کشور استفاده کنند، با کمترین مانع مواجه باشد. این موضوع در کارگروهها در حال بررسی است و بنابراین هنوز زمان اجرای آن مشخص نیست.
محرمیان تصریح کرد: رمزارز پدیدهای است که مرزشناس نیست، اما فرض بر این است کسی که در خارج از کشور میخواهد برای واردات از رمزارزهای استخراجشده داخل کشور استفاده کند، منعی ندارد و مصوبه هیئت وزیران را هم دارد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی ادامه داد: بانکهای مرکزی برای حل تناقض بین تمرکززدایی که در ذات رمزارزهاست و از طرف دیگر بحث حاکمیت پولی کشورها، راهکار رمز پول ملی کشورهای مختلف را مطرح کردند که بیشتر بانکهای مرکزی دنیا در حال بررسی این موضوع هستند.
وی افزود: در بانک مرکزی ایران نیز اینموضوع از چندسال پیش مد نظر قرارگرفته و امور فنی آن هم انجام شده و خوشبختانه مقررات آن در شورای پول و اعتبار هم به تصویب رسیده است. در نتیجه به زودی شاهد اجرایی شدن فاز آزمایشی رمز پول بانک مرکزی جمهوری اسلامی به عنوان «رمزریال» خواهیم بود.
محرمیان ادامه داد: استفاده رمزریال برای عموم مردم خواهد بود و کارکرد آن مانند اسکناس است؛ اما در فضای دیجیتال منتشر خواهد شد.